Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem imbirowo-pomarańczowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 4
cukier 50 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat
imbir świeży 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem imbirowo-pomarańczowy

Korzeń imbira myjemy, obieramy i kroimy na drobna kosteczke. Z pomarańczy wyciskamy sok, dodajemy imbir, zalewamy wodą i gotujemy przez 30 minut pod przykryciem. Cukier wymieszac z zelatyna, dodac do soku i gotowac przez 3 minuty, przelozyc do sloinkow, szczelnie zakrecic, gotowe! :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak