Sposób przygotowania

Kuskus zalewam bulionem i pozostawiam do napęcznienia. Mięso kroję w duże płaty, rozbijam przez folię, oprószam solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewam olej wrzucam kuskus, oprószam kurkumą i krótko podsmażam. Na koniec doprawiam solą. Zieloną fasolkę i pora oczyszczam i myję. Pora kroję na mniejsze kawałki, jakja kroję na połówki. Na mięsie rozkładam kaszę kuskus, połówkę jajka i pora. Zwijam roladki, całośc owijam plastrem boczku i spinam wykałaczką. Brytfankę smaruję olejem, wkładam roladki, zalewam ok.50 ml wody i wstawiam do piekarnika rozgrzanego do tem.190 st. i piekę 35-40 min. R?oladki podaję z duszonymi warzywami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !