Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 80 dkg.
cebula 1
papryczka chilli zielona 1
papryczka chilli czerwona 1
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól
olej 2-3 łyżki
bulion 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina na ostro

Chilli oczyścić z nasion i pokroić w paski.Cebulę obrać i posiekać.
Połowę oleju wlać na patelnię i zrumienić na nim cebulę. Następnie dodać paprykę i wlać bulion. Dusić na małym ogniu 25 min.
W drugim rondlu rozgrzać drugą połowę oleju, włożyć pokrojone najlepiej w kostkę mięso, dodać sól i pieprz. Co jakiś czas mieszając smażyć 10 min.
Następnie mięso dodać do papryki, wymieszać,przyprawić do smaku i dusić do miękkości.
Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 29.12.2010 11:40
mniam
Smakosz6 29.12.2010 11:39
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak