Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona nadziewana pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 1kg
Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat
pieczarki 8szt
czosnek 1 ząbek
masło 1 łyżka
sos grzybowy 1opak.
kostka grzybowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona nadziewana pieczarkami

Szynkę dokładnie umyć, natrzeć przyprawą do mięsa duszonego. Wstawić do lodówki na min 2 godziny. Pieczarki bardzo drobno posiekać. Masło roztopić, wycisnąć ząbek czosnku. Dodać pieczarki, podsmażać, aż odparują soki z pieczarek. W środku szynki zrobić nacięcie. Nadziewać mięso pieczarkami. Obsmażyć szynkę na złoty kolor z każdej strony. Kostkę grzybową rozpuścić w szklance gorącej wody, podlać szynkę, dusić pod przykryciem przez 1 godzinę. Przygotować sos grzybowy wg instrukcji na opakowaniu. Dolać do szynki. Kroić szynkę w plastry, polewać sosem. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 04.01.2013 09:39
smakowite danie
Bernadeta1 03.11.2012 01:20
bardzo smaczne
Wafelek2601 11.08.2012 09:02
Super
gacopierz23 08.07.2012 21:26
wspaniałe
Grazyna0211 23.06.2012 20:42
dobre jedzonko
Magdalena1110 13.06.2012 20:28
rewelacja
ankaryba 17.04.2012 13:24
pyszna :-)
Ewelina38 04.04.2012 19:44
taka szyneczka jest bajecznie smaczna
Lidia6 03.04.2012 20:52
na pewno pyszna
Tika4444 25.03.2012 09:50
musi byc pycha
Tika4444 25.03.2012 09:50
musi byc pycha
Ela15 16.03.2012 05:05
pyszna
fictor123 12.03.2012 07:50
fajna
fictor123 12.03.2012 07:50
fajna
olkaaa 11.03.2012 11:41
fajna propozycja
melonik 09.03.2012 08:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak