Sposób przygotowania

Galaretki rozpuscic wedlug przepisu na opakowaniu, zelatyne przygotowac w 0,5l goracej przegotowanej wody intensywnie mieszajac aby ni powstaly grudki. Owoce odrac ze skorek podielic banana w plastry a mandarynke w czastki. Blache(60cm dlugosci 35cm szerokosci 10cm wysokosci) wylozyc ciastkami(szczeliny pomiedzy biszkoptami wypelnic okruchami),chladna galaretka( jedna z trzech) nasaczyc biszkopty nalezy to rodic powoli tak aby ciastka ja wchlonely a nie plywaly po wierzchu. Gdy ta warstwa juz stezeje zaczynamy ubijac smietane na najwyzszych obrotach gdy zacznie sztywniec dodajemy cukier i nastepnie delikatnie mieszajac dodajemy ostygnieta zelatyne,wlewamy do blach w mase smietanowa wkladamy plastry banana ,czekamy az zacznie zastygac. W momecie gdy masa bedzie lekko kleista ukladamy czastki mandarynki lekko dociskajac ady w trakcie nalewania kolejnej warstwy wzor nie ulegl zdeformowaniu.Wylewamy kolejne warstwy galaretek. Aby skrucic czas oczekiwania na tezenie galaretek i masy smietanowej mozna skorzystac z zamrazarki. Rodzaj i kolor uzytych galaretek pozostawiam do wyboru, owocy rowniez mozna uzyc innych nalezy jednak pamietac zeby nie byly one zbyt soczyste gdyz galaretki nie sterzeja tak jak powinny i deser nie uda nam sie.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !