Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe makaroniki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały mielone 10 dag
cukier brązowy 8 dag
białko 2 szt
wafle okrągłe małe ok 20 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe makaroniki

Migdały wymieszać z cukrem. Białka ubić na bardzo sztywną pianę i wymieszać z migdałami.
Na okrągłe wafle o średnicy 5 cm ułożyć po 1 łyżeczce masy. Całość położyć na blaszce. Blaszkę wsunąć do zimnego piekarnika. Piec w temp. ok. 150 stopni C.
Zamiast migdałów można dodać orzechy lub wiórki kokosowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 23.11.2010 10:26
co za pomysł
aisoglam 22.11.2010 21:41
Ładnie się nazywa :) i pewnie świetnie smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak