Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona pieczeń wołowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 0,5 kg
cebule 2
smalec pół kostki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona pieczeń wołowa

Mięso umyj i podziel na mniejsze części. Posyp je solą i oprósz mąką. 2 łyżki smalcu rozgrzej na patelni i podsmaż kawałki wołowiny z każdej strony. Cebule posiekaj. Resztę smalcu rozpuść w brytfance, dodaj do niej pokrojoną cebulę i przyrumienione mięso. Duś pod przykryciem około godziny, w miarę potrzeby dolewając wody.

Podawaj z ziemniakami lub frytkami i surówką.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 23.07.2011 18:19
dobra
agata1722
agata1722 23.07.2011 18:19
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak