Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z masełka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 50-60 gkg
masło 5 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki
mleko 1/2 szklanki
woda
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z masełka

Oczyszczoną brukselkę wrzucamy do wody dolewamy mleka , soli do smaku i gotujemy do miękkości , odcedzamy (mleko polepsza smak , traci się goryczka).Na patelni rozgrzewamy tłuszcz ,na którym zrumieniamy bułkę tartą i polewamy kapustki . Można też na tym tłuszczu zrumienić troszkę brukselkę . Podawać ciepłą do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 24.04.2013 10:27
mi smakuje :-)
Izabela/bella81 30.04.2012 08:49
spróbuję sposobu z mlekiem :)
elzbietar64 02.04.2012 19:35
nigdy nie jadłam tak przyrządzonej brukselki
Reda 06.01.2012 08:19
Super
jeta72 09.07.2011 15:04
pyszności;)
barbara11561 12.06.2011 00:32
Jak można nie lubić takich pyszności:)
ben-ka 28.05.2011 09:08
brukselka jest dobra mniamusna:)
jolaxa 25.05.2011 22:44
pycha
pacpaw 26.11.2010 23:40
a się zawsze zastanawiam co z tym można zrobić, gdy widzę brukselkę. Dzięki za przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak