Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto bakaliowo-korzenne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20dag
cukier 25dag
mąka 25dag
cukier wanilinowy 2łyżki
proszek do pieczenia 2łyżeczki
jajko 4
Cynamon mielony Prymat 1łyżeczka
Imbir mielony Prymat szczypta
rum 2łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto bakaliowo-korzenne

Miękką margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości,a następnie,nie przerywając ucierania,dodać po jednym jajku na zmianę z orzechami i przyprawami korzennymi.Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem i po łyżce dodawać do ciasta.Wymieszać.Ciasto wylać do wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tortownicy.Piec w temp.200stopniC ok 1godz.,sprawdzać patyczkiem czy jest upieczone.Ostudzone posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak