Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z chińskim smaczkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak świeży 1 sztuka
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat 1 torebka
oliwa 3 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
kolendra świeża lub suszona 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z chińskim smaczkiem

Kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na mniejsze porcje. Mięso dokładnie natrzeć przyprawą i posmarować marynatą. Odstawić na 2-3 godz.
Następnie upiec mięso w gorącym piekarniku (trwa to do 35-40 min). Około 5 min przed końcem pieczenia posmarować, najlepiej przy użyciu pędzla mięso słoną wodą (1 szklanka zimnej wody + 1/2 łyżeczki soli), ta metoda ma dać nam chrupiącą skórkę na mięsie.

Marynata:
W miseczce wymieszać oliwę z sosem sojowym i kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 18.08.2013 20:01
smakowity obiadek
smakowita 12.05.2011 18:17
Apetycznie wygląda to mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak