Sposób przygotowania

- Cukinię myjemy. osuszamy i kroimy na plasterki.
- Na patelni grilowej rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine i układamy plastry cukinii oraz nieobrany ząbek czosnku.Gdy cukinia uzyska charakterystyczne dla grilowania pasy zestawiamy z ognia i przekładamy na talerzyk pokryty ręcznikiem papierowym. Solimy i pieprzymy. Pozostawiamy do ostygnięcia. Czosnek obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem.
- Pomidorki czereśniowe myjemy, osuszamy i kroimy na pół. Dodajemy do miseczki.
- Cuknię dodajemy do pomidorków razem z serem mozzarella pokrojonym w drobną kosteczkę oraz rozgniecionym czosnkiem.
- Polewamy sosem z 2 łyżek oliwy z oliwek extra vergine, szczypty oregano, soli i pieprzu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Na grill, do piwka czemu nie.
  • 2
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    fajnie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edyta18-20

    fajna ta twoja sałatka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ntalia

    Wygląda znakomicie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    anecia04

    dziekuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Smaczna.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    etka

    cudowna!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    fantastyczne polaczenie i przepiekna prezentacja!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek

    Cudowne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !