Sposób przygotowania

Pierś (bez skóry) z pieczonego poprzedniego dnia kurczaka pokroiłam w grube plastry - jeśli jest duża to wystarczy jedna, jeśli kurczak był mały weźcie dwie. A granatu wyłuskać kolorowe, pestki. Pół pomarańczy pokroić na plasterki, okroić skórkę i pokroić na mniejsze kawałki, z drugiej połowy wycisnąć sok. Do soku dodać sos sojowy, sos imbirowy i oliwę, wymieszać. Makaron ryżowy ugotować w/g instrukcji na opakowaniu, czyli ok.8 min., odcedzić. Gorący wrzucić do sosu, wymieszać. Dodać pomarańcze i połowę ziaren granatu. Wyłożyć na talerze, dodać porcje kurczaka, posypać resztą granatu i natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    wygląda super
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Przyprawy bardzo mi pasują.Ty bardziej,że makaron ten ma bardzo neutralny smak.
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    napewno pyszna:)
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    znowu coś pysznego
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    no właśnie chodziło o to żeby było lekko, ale pożywnie no i smacznie - udało się!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    wyglada pieknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !