Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegowata surówka

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

niedużej główki kapusty 1/4
dyni kawałek
nieduża pomarańcza 1
miodu 2 łyżeczki
czarnuszki 1-2 łyżeczki
sól, papryka słodka do smaku:
olej słonecznikowy 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Piegowata surówka

Dynię oczyściłam z pestek i włókien, obrałam ze skórki. Pokroiłam na cieniutkie wiórki - można zetrzeć na tarce jarzynowej. Kapustę, bez wierzchnich liści, poszatkowałam cieniutko na mandolinie. Kapustę lekko posoliłam i wygniotłam ręką, dodałam dynię. Oprószyłam lekko papryką, polałam sokiem wyciśniętym z pomarańczy, miodem i olejem, wymieszałam i posypałam czarnuszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 06.10.2014 11:25
Urocze te piegi :)
Anna133 14.04.2012 07:03
nazwa do mnie pasująca
sambolera 07.03.2012 21:15
apetyczna
Joanna108
Joanna108 29.01.2012 14:18
nigdy nie robi?am sa?atki z dyni !!!
Ela11 16.10.2011 17:37
ciekawe -wypróbuje
Misia90 26.09.2011 10:40
ekstra
Marysia 26.09.2011 10:33
super
Karolina69 26.09.2011 10:21
fajne
ewa84 25.09.2011 21:29
fajna
Grazyna0211 16.03.2011 10:37
to się nazywa nowatorski pomysł-świetne!
Gonia555 22.11.2010 19:06
Muszę ją zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak