Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lazurowe placuszki cukiniowo-pieczarkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2
pieczarki 2
pomidorki czereśniowe 8
ser lazur 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól, piperz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Lazurowe placuszki cukiniowo-pieczarkowe

- Umytą i osuszoną cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, podobnie pieczarki. Cukinię solimy i odstawiamy. Po tym czasie odciskamy z cukinii sok.
- W misce mieszamy startą cukinię i pieczarki z jakiem i łyżką bułki tartej oraz przyprawami. Rozgrzewamy olej, kształtujemy małe placuszki i smażymy na złoto. Pod koniec smażenia na każdy placuszek układamy pokruszony lazur. Podajemy z cząstkami pomidorków czereśniowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 11.08.2011 18:37
fajny przepis
Jastinka 04.08.2011 13:32
świetne
ewelinapac 16.06.2011 21:30
Super
Grażyna13 07.05.2011 16:30
Super danie :)
caroline1983 27.04.2011 21:52
Bardzo ładnie prezentuja sie
Karolina92 02.03.2011 16:35
cudowne! :)
Jolanta_P-S 22.02.2011 16:17
wyglądają apetycznie:)
agnieszka189 09.02.2011 12:49
apetycznie wyglądają
wiktor188 01.12.2010 13:22
Smaczne
etka 08.09.2010 11:26
ładnie wygląda
Patrycja40 30.06.2010 09:56
ciekawy przepis
aginaa 25.06.2010 10:37
mmm... ciekawe;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak