Sposób przygotowania

Cukinie lub kabaczek ( wg uznania) obieramy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w kostke, wrzucamy do osolonej wody - gotujemy na pół miękko.
Marchew, pieczarki, cebule kroimy w krążki, papryke i kiełbase w kosteczke.
Marchew, pieczarki i papryke gotujemy na parze ( można w wodzie, ale na parze zachowają cały smak) cebule z kiełbasą smażymy.
ugotowane warzywa wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, do wysokości warzyw gotujemy około 30 minut, dorzucamy kiełbase z cebulą i jeszcze troche gotujemy.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy koncentrat z ketchupem.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    niech tylko w pełni zacznie się sezon własnych warzywek to zaczne robić bardzo często

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !