Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ragout baranie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 g
koncentrat pomidorowy 150 g
marchew rozdrobniona 350 g
pietruszka rozdrobniona 350 g
seler rozdrobniony 350 g
czosnek w proszku
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz
tłuszcz 150 g
cebula 200 g
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ragout baranie

Z mięsa usunąć kości, podzielić na porcje i obrumienić na tłuszczu, przełożyć do rondla, podlać wodą i dusić. Warzywa włożyć na część rozgrzanego tłuszczu, podsmażyć rumieniąc. Warzywa i przyprawy włożyć do mięsa i dalej dusić. Przyrządzić białą zasmażkę, dodać koncentratu pomidorowego, rozprowadzić wywarem z mięsa i mieszając zagotować. Mięso połączyć z sosem, czosnkiem, papryką i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak