Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół pikanty z estragonem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1
włoszczyzna
lubczyk
estragon 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół pikanty z estragonem

Do zimnej wody wkładamy porcję rosołową i gotujemy ok 1h na bardzo małym ogniu. Po tym czasie dodajemy warzywa i gotujemy kolejną godzinę. Na koniec wrzucamy kostki, estragon, liść, ziele angielskie, chili i gotujemy kolejną 1h. Na koniec przelewamy wszystko przez sito uzyskując czysty rosół. Podawać z makaronem nitki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 08.02.2012 11:33
spróbuję takiego rosołu
Izabela/bella81 11.08.2011 19:36
fajny
Grażyna13 22.06.2011 20:54
Ciekawy !
Zoso 23.11.2010 19:11
Smaczny alternatywny rosół ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak