Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy cielęce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina bez kości 1,20 kg
mąka
tłuszcz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy cielęce

Mięso umyć, ścinać skośne plastry, następnie zbić je na cienkie płaskie płaty, ukształtować nożem nadając kształt owalny. Zrazy posolić, oprószyć mąką, smażyć na gorącym tłuszczu. Przełożyć do rondla, podlać wodą i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak