Sposób przygotowania

Piersi myję, dzielę na 4 kotlety, skrapiam sokiem z cytryny i odstawiam na 10 min. W tym czsie przygotowuję cukinię. Myję ja, osuszam i kroję w grube plastry. Cebulę obieram i kroję w piórka. Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oliwy wrzucam cebulę i chwilkę ją smażę aż się zeszkli. Następnie dodaję do niej cukinię, chwilę razem smażę. Skrapiam sosem sojowym , dodaję miód i 2-3 łyżki wody, oprószam rozmarynem i duszę ok. 10 min. Przyprawiam na koniec solą i pieprzem. Na osobnej patelni rozgrzewam resztę oliwy i smażę piersi kurczaka na złoty kolor. Usmażone filety podaję ze smażoną cukinią. Całośc dekoruję ziarenkami czerwonego pieprzu oraz świerzym rozmarynem.
Rada: potrawę można również przygotowac na grilu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    fajna sprawa ten przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !