Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa oczyściłam i opłukałam. Marchewkę starłam na tarce jarzynowej, cebulę i papryki pokroiłam w kostkę, czosnek przecisnęłam przez praskę, pora pokroiłam z ćwierć plasterki. W rondlu rozgrzałam olej, dodałam cebulkę i marchew a gdy lekko się podsmażyły wrzuciłam mięso i smażyłam mieszając aż zaczęło się rumienić. Dodałam pomidory (400g), koncentrat, czosnek, sos sojowy i trochę wody - dusiłam 40 min. na małym ogniu - jeśli sos za bardzo zgęstnieje można podlać jeszcze niewielką ilością wody. Następnie dodałam troszkę oregano, sos chili, posiekaną paprykę i pora, dusiłam jeszcze 10 min. - ragout powininno być gęste. Doprawiłam jeszcze papryką słodką, sprawdziłam słoność - dla mnie była wystarczająca.
Makaron ugotowałam al\'dente w lekko posolonym wrzątku, odcedziłam. Wyłożyłam na talerze i polałam ragout, posypałam posiekanymi oliwkami i natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    ciekawie wygląda :) i ciekawy przepis, koniecznie muszę spróbować :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !