Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb z mąki kukurydzianej na proszku

2.0
(1)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana 400 gramów
mleko 2 szklanki
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło do formy
Kminek cały Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z mąki kukurydzianej na proszku

Formę wysmarować masłem. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Do mąki dodać lekko podgrzane mleko, jajka, sól, kminek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wyłożyć do formy. Piec w temperaturze 190 stopni przez 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak