Sposób przygotowania

Do tej pory nie wiem skąd ta nazwa...ale ciasto jest u nas od lat :)

Margarynę rozpuszczamy i studzimy.
Całe jajka i cukier ubijamy mikserem. Dodajemy mąkę, budyń (do wyboru śmietankowy albo waniliowy), proszek, zapach (do wyboru: waniliowy albo śmietankowy) i rozpuszczony tłuszcz.Miksujemy na jednolitą masę. Do przygotoanej formy wylewamy 3/4 ciasta jasnego, a do reszty dosypujemy kakao, miksujemy i wylewamy na ciasto jasne. Zapiekamy około 40 minut w 180 stopniach.
Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy czekoladą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    proste i na pewno smaczne;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    odkąd sięgnę pamięcią zawsze gościło w moim domu i u rodzinki; zawsze wychodziło i zawsze wyglądało tak samo :)mimo starań o różne szlaczki z kakao i tak ma wygląd szablonowy :) ale mimo to,smaczne i pięknie pachnie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    wygląda bardzo ładnie :)
  • 4
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    apetycznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo smaczne i ladne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !