Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło waniliowo-śmietanowe z nutą chili

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1/3 kostki
wanilia 1/2 laski
śmietana 30% 2 łyżki
chili
gomasio

Przepis i sposób przygotowania na: Masło waniliowo-śmietanowe z nutą chili

W rondelku rozgrzewamy śmietanę. Dodajemy drobno pokrojoną wanilię i trzymamy na ogniu kilka minut nie doprowadzając do wrzenia. Następnie ciepłą śmietanę łączymy z masłem, przyprawiamy gomasio i chili i dokładnie mieszamy, Następnie masę zalewamy do foremki i wstawiamy w chłodne miejsce, aby masło zgęstniało. Dość ciekawe w smaku masło nadające się do krewetek, puree. Inspiracją dla tego przepisu był przepis \"Krewetki a\'la Michele\".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paweł29 23.09.2012 21:48
Pomysłowe.
annagebalska 08.09.2012 09:57
ciekawy przepis
BernadettaP 06.12.2011 07:51
ciekawy przepis...
Kopiko1983 14.07.2011 06:33
Interesujące połączenie! Kusi spróbować!
suzana 22.11.2010 13:02
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak