Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetkowe serca

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki królewskie 14 sztuk
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
żubrówka 30 ml
gomasio
pieprz kolorowy
chili
bagietka
oliwa 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetkowe serca

Krewetki (jeśli używamy rozmrożonych wcześniej je osuszamy papierowym ręcznikiem) posypujemy przyprawą do ryb, gomasio, odrobiną chili i pieprzu kolorowego i wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Smażymy ok. 5 minut i przewracamy. Dolewamy żubrówkę (wraz z trawą żubrową) i smażymy kolejne 5 minut. Wyjmujemy i układamy na plasterkach bagietki formując serca. Na każde serduszko dodajemy ulubione masło smakowe (ja użyłem masła zrobionego wg przepisu \"Masło waniliowo-śmietanowe z nutą chili\") i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Trzymamy tam dosłownie parę minut, aż masło się roztopi. Podawać ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 09.08.2012 14:38
cos fajnego
IZABELA29 22.02.2012 08:44
świetne
BernadettaP 08.12.2011 07:30
rewelacja !
Kopiko1983 21.07.2011 06:50
Pięknie wygladają :)
Halusia 20.07.2011 07:50
Hmmm, romantyczne danie!
Adamorek 15.06.2011 23:58
ładne
Adamorek 16.04.2011 14:35
rewelacyjny pomysł
Izabela/bella81 10.04.2011 09:27
fajne
Jolanta_P-S 14.02.2011 16:35
no, no pełen wypas:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak