Sposób przygotowania

Grzyby zalewamy letnią wodą i odstawiamy na 2h. Karkówkę kroimy w kotlety grubości 2 cm. Przyprawiamy solą ziołową oraz świeżo zmielonym pieprzem i przekładamy do głębokiego naczynia. Następnie zalewamy je grzybami i odstawiamy w chłodne miejsce na 3h. Na rozgrzany smalec kładziemy plastry karkówki i smażymy na dużym ogniu na złoty kolor. Gdy przewrócimy je na druga stronę przyprawiamy chili. Gdy karkówka się przesmaży zalewamy ją grzybami wraz z wodą, dodajemy kostkę, jałowiec, liść laurowy, solimy solą ziołową do smaku i dusimy na małym ogniu pod przykryciem, aż karkówka będzie miękka (ok.1h). Podawać z puree ziemniaczanym i ulubioną surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z grzybkami będzie super
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    aromatyczna karkóweczka.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    przepyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !