Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe naleśniki Tao-Tao z mięsem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mleko 1,5 szkl
cukier 1 łyżeczka
sól szczypta
woda 0,5 szkl
mąka ile wejdzie
szpinak świeży lub mrożony 100 gr
Nadzienie:
mięso mielone 500 gr
olej 1 łyżka
cebula 1 szt
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
szpinak 100 gr
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Sos imbirowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe naleśniki Tao-Tao z mięsem

-cd skladnikow-
na sos;
100 gr rodzynek
1 szkl rosołu z kurczaka
1 łyżka sosu imbirowego Tao-Tao
1 łyżeczka cukru
3 łyżeczki mąki kukurydzianej

Przygotować ciasto naleśnikowe;
rozbić jajko z mlekiem i wodą, dodać sól i cukier oraz tyle mąki by ciasto miało konsystencję słodkiej śmietany, rozlać ciasto na dwie części , jedną zostawić normalną a do drugiej dodać zmiksowany szpinak.
Usmażyć naleśniki zielone i białe.

Przygotować nadzienie;
Na oleju przyrumienić cebulę , dodać mięso mielone i przyprawy ; oregano, czosnek, imbir sos imbirowysos sojowy, pieprz i smażyć ok 15 min. Lekko przestudzić i podzielić mięso na dwie części.. jedną zmiksować ze i szpinakiem, a drugą z koncentratem pomidorowym. Smarować naleśniki białe zielonym nadzieniem a zielone czerwonym.
Podawać na ciepło pokrojone ukośnie.

Przygotować sos;
rosół zagotować, dodać sos imbirowy rodzynki i cukier, pogotować ok 5 min, sos zagęścić mąką kukurydzianą. podawać w osobnej miseczce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 12.02.2012 14:43
po prostu rewelacja
Małgorzata106 05.07.2011 11:19
super
Mysiunia 14.04.2011 15:25
pięknie się prezentuje!:)
banditka 27.12.2010 10:58
super danie i jak ladnie podane ;)
aisoglam 03.12.2010 09:27
Bajecznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak