Sposób przygotowania

-cd skladnikow-
na sos;
100 gr rodzynek
1 szkl rosołu z kurczaka
1 łyżka sosu imbirowego Tao-Tao
1 łyżeczka cukru
3 łyżeczki mąki kukurydzianej

Przygotować ciasto naleśnikowe;
rozbić jajko z mlekiem i wodą, dodać sól i cukier oraz tyle mąki by ciasto miało konsystencję słodkiej śmietany, rozlać ciasto na dwie części , jedną zostawić normalną a do drugiej dodać zmiksowany szpinak.
Usmażyć naleśniki zielone i białe.

Przygotować nadzienie;
Na oleju przyrumienić cebulę , dodać mięso mielone i przyprawy ; oregano, czosnek, imbir sos imbirowysos sojowy, pieprz i smażyć ok 15 min. Lekko przestudzić i podzielić mięso na dwie części.. jedną zmiksować ze i szpinakiem, a drugą z koncentratem pomidorowym. Smarować naleśniki białe zielonym nadzieniem a zielone czerwonym.
Podawać na ciepło pokrojone ukośnie.

Przygotować sos;
rosół zagotować, dodać sos imbirowy rodzynki i cukier, pogotować ok 5 min, sos zagęścić mąką kukurydzianą. podawać w osobnej miseczce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    Bajecznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    super danie i jak ladnie podane ;)
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pięknie się prezentuje!:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    po prostu rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !