Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krwisty gulasz wołowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 40 dag
sos chili słodki 2 łyżki
smalec 2 łyżki
sól, pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
przecier pomidorowy 150 g
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krwisty gulasz wołowy

Wołowinę oraz cebulę kroimy w kostkę. Cebulę wrzucamy na rozgrzany smalec, posypujemy papryką i smażymy ok 5 min ciągle mieszając. Po tym czasie dodajemy wołowinę i wszystko razem smażymy do zarumienienia mięsa. Sos chili mieszamy z przecierem i dodajemy do zarumienionego mięsa. Po chwili dodajemy zioła prowansalskie. Zmniejszamy ogień i dusimy, aż mięso będzie miękkie a sos zgęstnieje. W razie potrzeby przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Można podawać z ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 13.02.2012 08:07
pyszny obiadek
BernadettaP 17.12.2011 11:35
wołowinka jest dobra :)
Izabela/bella81 08.07.2011 08:59
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak