Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka kukurydziana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z flądry 300 g
kaszka kukurydziana 1 szklanka
limonka 1 sztuka
kukurydza konserwowa 1 puszka
groszek 1 szklanka
jogurt naturalny 150 g
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
masło
sól, pieprz do smaku
marchewka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka kukurydziana

Rybę pokroić na kawałki i zamarynować w soku z limonki, przyprawie do ryb i skórce startej z jednej limonki. Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
Kaszkę kukurydzianą ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ugotowaną ułożyć na rybie. Wsypać na kaszkę odcedzoną kukurydzę wymieszaną z groszkiem (swieżym lub mrożonym- byle nie z puszki, bo ma zupełni inny smak). Na wierzch zetrzeć marchewkę na grubej buraczanej tarce i wszystko zalać sosem zrobionym z jogurtu, łyżki roztopionego masła soli i pieprzu.
Piec w 180 stopniach ok 20-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 25.05.2012 17:01
rewelacja;)
Sylwia56
Sylwia56 27.06.2011 12:17
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak