Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżdżownica

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 6
cukier 1 1/2szkl
mąka pszenna 2 1/2szkl
kakao 2łyżki
oliwa 1/2szkl
woda 2szkl
proszek do pieczenia 2łyżeczki
masa
mleko 1/2l
cukier 1/2szkl
mąka ziemniaczana 2łyżki
mąka pszenna 2łyżki
cukier waniliowy 1
masło 1
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: dżdżownica

CIASTO: Jajka ubić z cukrem,dodać wszystkie składniki i na koniec mąkę z proszkiem.Do jednej połowy dodać kakao a druga ma być biała.Upiec w morskich blaszkach.MASA: mleko z cukrem zagotować,dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną,wymieszać.Cukier waniliowy dodać do gotującego mleka,aby powstał gęsty budyń.Masło rozetrzeć,dodawać po trochu budyniu,dodać trochę migdałów i ukręcić na pulchną masę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 01.01.2013 14:10
mniammm;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak