Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki drożdżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25dag
drożdże 20g
mleko 1szkl
jajko 3
cukier 50g
masło 40g
sól
olej 150g
cukier wanilinowy 10g
cukier puder 50g

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki drożdżowe

Mąkę przesiać,lekko podgrzać w piekarniku.Z drożdży,mleka,1łyżki mąki i 1łyżki cukru sporządzić rozczyn.Gdy wyrośnie,wbić jaja,dodać sól,cukier,resztę mleka i mąki,sporządzić ciasto gęste jak na kluski.Dobrze wyrobić,połączyć z roztopionym masłem,pozostawić do wyrośnięcia.Na koniec zimne posypać cukrem pudrem i waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak