Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki koperkowe z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
jaja 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
wywar drobiowo-wołowy 1 l
makaron 1 op
czosnek ząbki 2
koncentrat pomidorowy
koperek
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki koperkowe z makaronem

1. .Do mielonego dodajemy jajko,przyprawy ,bułkę tarta i koperek.Dokładnie wyrabiamy i formujemy małe kuleczki.
2. We wcześniej przygotowanym wywarze z kostki ,najlepiej rosołowej ,obgotowujemy klopsiki i wyjmujemy na talerz.Gotowanie trwa tylko kilka minut-ok.4.
3. Teraz przygotowujemy sos.Najpierw na masełku leciutko przysmażamy posiekany czosnek.Do tego dodajemy przecier i jeszcze chwilę podsmażamy.Dodajemy 4 łyżki mąki i mieszamy.Teraz to wszystko zalewamy wywarem,który został z gotowania pulpecików(wywar musi być zimny) i dokładnie mieszamy doprowadzając do zagotowania.Sprawdzamy smak i ewentualnie doprawiamy wedle gustu.
4. Pozostało nam teraz dorzucenie do gotowego sosu pulpetów i wymieszania tego z ugotowanym wcześniej makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak