Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
woda
ser biały
ziemniaki ugotowane
cebulka
masło
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Z mąki i wody wyrobić ciasto rozwałkować i szklanką wycinać kółka. Ser i ziemniaki przekręcić przez maszynkę, cebulkę zeszklić na maśle. Wymieszać farsz i posolić. Zalepić pierogi ugotować w osolonej wodzie. Podawać polane stopioną słoninką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

darus 20.01.2011 08:36
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak