Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa babka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło roślinne 10 dag
cukier 10 dag
jajko 4 sztuki
mąka 40 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
starta czekolada 10 dag
rodzynki 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa babka

Masło roślinne należy utrzeć z jajkami na puch. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do utartego z jajkami masła dodać rodzynki i pozostałe składniki ciasta, następnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do blaszki i piec około 60- 80 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 10.03.2014 20:28
bardzo lubię czekoladowe ciasta
IKrakowianka 12.10.2012 13:52
uwielbiam!
Katarzyna/kate1980 20.04.2012 21:48
bardzo fajny przepis
malaczarna23 12.03.2012 09:03
pycha
Krzysztof42 20.05.2011 16:48
lubię babki
Iwusia 28.12.2010 19:41
piekę taką babeczkę jest smaczna :)
Ewelina45 20.10.2010 10:06
Uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak