Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie chrzanowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone
jajko
cebula
pieprz
sól
chrzan świeżo starty
chrzan ze słoika
śmietana
woda
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie chrzanowym

Mięso mielonego dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, jajko i bułkę tarta. Doprawiamy solą i pieprzem, Formujemy kulki. obtaczamy w mące, smażymy, ze wszystkich stron. układamy w rondelku i zalewamy wodą, Dodajemy chrzan i dusimy. Pod koniec dodajemy chrzan ze słoika zagotowujemy i zagęszczamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 01.01.2013 14:20
mniam mniam;]
Emilia22 22.11.2010 13:47
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak