Sposób przygotowania

Schab dokładnie umyć. Naciąć od góry w 4 miejscach. Natrzeć przyprawami, zawinąć w folię i włozyć do lodówkina 12 godzin. Nastepnie natrzeć lub polać rozpuszczonym masłem, żeby mięso nabrało złocistego koloru i włożyć do piekarnika. Piec ok. godziny na 180st. C. Mozna podawać już, ale można też podzilic pieczeń na części i obsmażyć na patelni na oleju lub maśle. Wtedy mięso nabierze ładniejszgo koloru i nie będzie takie suche. To roziązanie nadaje się również do odgrzewania piczeni. Podawać z ziemniakami. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    jaka smakowita
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię przypieczone

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !