Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g
jaja 3 szt
cukier 3\\4 szkl
cukier puder 3\\4 szkl
galaretka cytrynowa 2 szt
galaretka wiśniowa 1 szt
brzoskwinie w puszce
banan 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec z brzoskwiniami

biszkopt z 4 jajek

Biszkopt Ostudzić i nasączyć przegotowaną wodą wymieszaną z sokiem z cytryny.
Masło utrzeć z cukrem pudrem, żółtkami, dodać starte na tarce o dużych oczkach banany i jedną tężejącą galaretkę cytrynową rozpuszczoną w jednej szklance wody. Masę wyłożyć na biszkopt.
3 białka ubić z cukrem, dodać drugą tężejącą galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 1 szklance wody. Wyłożyć na masę z bananami.
Na białkową masę poukładać plasterki brzoskwiń i zalać tężejącą galaretką wiśniową przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.
Ciasto wychodzi bardzo wysokie, należy więc zrobić tzw. nadstawki korzystając np. z formy aluminiowej i wykałaczek dla jej usztywnienia. Ciasto włożyć do lodówki. Ciasto jest pyszne po 2 dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak