Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wyborna babka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dag
cukier 25 dag
jajko 6 sztuk
aromat cytrynowy 5 kropel
mleko 200 ml
sól 1 szczypta
skórka z pomarańczy 5 dag
rodzynki 1o dag
mąka 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wyborna babka

Masło roślinne utrzeć z cukrem, następnie dodać żółtka i ucierając dodawać po łyżce mąki pszennej i mleka. Dodać rodzynki i kandyzowaną skórkę pomarańczową, następnie kilka kropel aromatu cytrynowego. Dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blaszki i piec około 90 minut w temp. 180- 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 13.12.2013 07:44
bardzo fajna
RenataZ-et 10.09.2013 21:39
super pomysł na deser
IKrakowianka 27.04.2013 21:42
wyśmienita babka
Katarzyna/kate1980 25.05.2012 21:38
fajna ta babka
KasiaK90 25.08.2011 16:11
świetna
tomek18 25.08.2011 15:02
super
Krzysztof42 20.05.2011 16:48
lubię babki
Zoso 03.05.2011 21:40
rzeczywiście wyborna
Iwusia 05.12.2010 11:50
Babeczki są super :)
linka1312 30.09.2010 19:28
pyszna bym nazwała:) bo taka jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak