Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAPIEKANKA GYROS

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
majonez tradycyjny
keczup pikantny
żółty ser
filet z kurczaka 2
cebula 2
przyprawa gyros 1/2
ogórek konserwowy
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANKA GYROS

Ryż gotujemy, a następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy majonezem i keczupem, posypujemy 1/3 startego sera.
Filety z kurczaka i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni, w czasie smażenia posypujemy przyprawą gyros.
Wykładamy na ryż w naczyniu i posypujemy 1/3 sera.
Układamy pokrojonego w plasterki ogórka i paprykę( może być konserwowa), przykrywamy pozostałym żółtym serem i smarujemy majonezem i keczupem.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 175*c i zapiekamy bez przykrycia 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak