Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paella Deluxe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
krewetki koktajlowe
kalmary mrożone
groszek mrożony
curry
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
sos sojowy
papryka czerwona
papryka żółta
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paella Deluxe

Ryż można przygotować wcześniej i zamrozić: Gotujemy ryż wg. przepisu na opakowaniu, pod koniec dosypując 2-3 łyżeczki przyprawy curry.
Na patelnię idzie pokrojona w cienkie, krótkie paski papryka czerwona i żółta, ok. 3 łyżki krewetek koktajlowych (te najmniejsze), 2 łyżki małży, kilka kalmarów, groszek zielony i doprowadzamy do podgrzania składników.
->> jeżeli ryż jest świeżo ugotowany, dodajemy go po przyrządzeniu owoców morza, najpierw na patelni przyrządzamy wszystkie mrożone składniki.
Kiedy ryż i owoce morza będą gotowe do spożycia, dodajemy 2 łyżeczki papryki słodkiej, 1 łyżeczkę papryki ostrej, szczyptę przyprawy curry (dla koloru), trochę soli. Na samym końcu zwiększamy ogień na maximum i wtedy dodajemy łyżeczkę sosu sojowego;

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak