Sposób przygotowania

Ryż można przygotować wcześniej i zamrozić: Gotujemy ryż wg. przepisu na opakowaniu, pod koniec dosypując 2-3 łyżeczki przyprawy curry.
Na patelnię idzie pokrojona w cienkie, krótkie paski papryka czerwona i żółta, ok. 3 łyżki krewetek koktajlowych (te najmniejsze), 2 łyżki małży, kilka kalmarów, groszek zielony i doprowadzamy do podgrzania składników.
->> jeżeli ryż jest świeżo ugotowany, dodajemy go po przyrządzeniu owoców morza, najpierw na patelni przyrządzamy wszystkie mrożone składniki.
Kiedy ryż i owoce morza będą gotowe do spożycia, dodajemy 2 łyżeczki papryki słodkiej, 1 łyżeczkę papryki ostrej, szczyptę przyprawy curry (dla koloru), trochę soli. Na samym końcu zwiększamy ogień na maximum i wtedy dodajemy łyżeczkę sosu sojowego;

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !