Sposób przygotowania

Dzwonki lub filety karpia umyc, posoli i obsypac pieprzem. Conajmniej 2 cebule średnie pokroic i udusic na maśle. Cebulkę nalepiej udusic w naczyniu w którym później będzie się zapiekało rybkę. Poukładac na cebulce karpia i zalac śmietaną. Karp powinien by raczej cały zalany śmietaną. Jeżeli karpia jest dużo można zwiększyc ilośc śmietany. Podobnie z cebulą. Natomiast masła potrzeba tyle aby bez problemu udusic na nim cebulkę. Tak naprawdę ilośc składników zależy od gustu każdego z nas. Rybkę należy włożyc do piekarnika i piec tak długo aż będzie lekko przyrumieniona śmietanka. Można również przypiec mocniej.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !