Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg ok 1\\2 kg
masło
pietruszka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
brukselka
sok z cytryny
czosnek
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg z warzywami

Pstrąga sprawić.Natrzeć przyprawą,czosnkiem,skropić niewielką ilością soku.Zostawić na 2-3 godziny w lodówce.Dodać do środka masła.Umyte małe brukselki włożyć do środka ryby.Zawinąć całość w folię do pieczenią.Resztę brukselki ułożyć obok.Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni w formie wysmarowanej masłem.W sezonie do środka zamiast lub obok brukselki można dodawać pokrojoną drobno kolorową paprykę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak