Sposób przygotowania

Farsz:
Mięso usmażyć, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Na patelni oddzielnie usmażyć pieczarki, a następnie dodać do zeszklonej cebulki i mięsa. Całość przełożyć do garnka, dodać bazylie, pomidory w puszce, pokrojoną paprykę. Przyprawić do smaku. Dusić na wolnym ogniu. Na koniec dodać koncentrat.

Placek:
Ziemniaki oraz cebulę obrać i starkować. Dodać 2 jajka, łyżkę mąki ziemniaczanej, pieprz oraz sól do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Wyłożyć na patelnie i usmażyć duży placek.

Placek przełożyć serem oraz wcześniej przygotowanym farszem. Złożyć na pół. Wierzch polać ketchupem, majonezem. SMACZNEGO 

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Aż ślinka cieknie...:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ani chłopski ,ani pański , Eliza piecze Placek cygański.Placek jest pyszny , zachwycający , najlepiej smakuje ,gdy jest gorący!
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    takiego nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    dla mnie nowość
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Super:) Ale bym se zjadła.....
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    misia53 świetny komentarz, a placuszek wygląda baaardzo apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    pychotka!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !