Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta jagodowa z budyniowym kremem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dag
masło na ciasto 12 dag
cukier puder 7 dag
żółtko jajek 1
śmietana słodka 2 łyżki
budyń śmietankowy 1/2 opakowania
mleko 3,2% 3/4 szklanki
masło na masę 1 łyżka
cukier 2 łyżki
jagody 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: tarta jagodowa z budyniowym kremem

Na ciasto masło rozpuść, przestudź. Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem, dodaj masło, żółtko i śmietanę. Zagnieć kruche ciasto, schłódź.
Jagody przebierz, opłucz, osącz.
Budyń ugotuj na mleku z dodatkiem cukru i masła, przestudź.
Ciasto rozwałkuj, wylep nim dno i boki formy na tartę. Upiecz na rumiano w temp. 200 stopni.
Budyń zmiksuj z 2-3 łyżkami jagód. Posmaruj nim wystudzony spód, posyp jagodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 12.10.2011 21:12
świetna
MAŁGORZATA79 12.01.2011 18:44
warto zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak