Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety Ziemniaczane

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 1 sztuka
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 2 sztuki
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
masło w/g uznania
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety Ziemniaczane

Ziemniaki obrać i ugotować. Następnie przepuścić przez maszynkę lub praskę. Włożyć do głębszej miski. Cebulkę drobno siekamy, podsmażamy na oleju, dodajemy posiekaną natkę pietruszki około 3 łyżki. Cebulę z pietruszką przekładamy do miski z ziemniakami. Dodajemy 2 jajka surowe i 1 na twardo ( starte na tarce), 3 łyżki mąki i bułki tartej. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i Kucharkiem. Następnie formujemy kotletu, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać z różnego rodzaju sosami. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 26.04.2011 12:24
dobre!
MAR3STA 22.11.2010 19:31
pycha!
monika156 22.11.2010 18:06
pyszne musza byc
Buczo007 22.11.2010 18:02
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak