Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować. Następnie przepuścić przez maszynkę lub praskę. Włożyć do głębszej miski. Cebulkę drobno siekamy, podsmażamy na oleju, dodajemy posiekaną natkę pietruszki około 3 łyżki. Cebulę z pietruszką przekładamy do miski z ziemniakami. Dodajemy 2 jajka surowe i 1 na twardo ( starte na tarce), 3 łyżki mąki i bułki tartej. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i Kucharkiem. Następnie formujemy kotletu, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać z różnego rodzaju sosami. Smacznego !!!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !