Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z czereśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna na ciasto 20 dag
masło na ciasto 10 dag
jajko 4
cukier puder 5 dag
szczypta soli
cukier 10 dag
mąka na masę 10 dag
cytryna 1
czereśnie 50 dag
serek homogenizowany 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z czereśniami

Na ciasto masło posiekaj z mąką, dodaj cukier puder, jajko i szczyptę soli. Zagnieć kruche ciasto, zawiń w folię, schłódź.
Czereśnie umyj, wydryluj. Cytrynę wyszoruj, sparz wrzątkiem, otrzyj z niej skórkę.
Ciasto cienko rozwałkuj, wyłóż nim dno i boki formy. Zrumień w 200 stopni.
Na masę jajka ubij z cukrem na puch. Połącz z mąką, twarożkiem i skórką z cytryny.
Masę wylej na kruchy spód, na wierzchu połóż czereśnie. Piecz około 40 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 27.12.2011 09:25
Pycha !
daria899 28.05.2011 11:21
smaczna
Pati8 09.12.2010 10:51
uwielbiam:)
Karolcia12 22.11.2010 09:58
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak