Sposób przygotowania

Schab natrzyj solą, odstaw na godzinę. Następnie ułóż w brytfance, obłóż plasterkami czosnku i zalej wrzącym mlekiem. Piecz godzinę w temp. 180-200. Nie dopuść, by mleko wyparowało, stale dolewaj nowe.
Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. Wymieszaj z rodzynkami i kukurydzą. Połówki brzoskwiń napełnij żurawiną. Gotowy schab wyjmij, sos przecedź, zagotuj, zagęść mąką rozprowadzoną w małej ilości wody i ponownie zagotuj, mieszając. Dopraw solą i pieprzem. Mięso ułóż na półmisku, udekoruj natką. Podawaj z ryżem i brzoskwiniami z żurawiną.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !