Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab pieczony w mleku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
ząbki czosnku 8
mleko 3,2% 1 l
sól
Pieprz biały mielony Prymat
natka pietruszki
mąka krupczatka 1 łyżka
Puszka brzoskwiń 1
żurawina 1/2 słoiczka
ryż 2 saszetki
rodzynki 2 łyżki
Kukurydza z Puszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: schab pieczony w mleku

Schab natrzyj solą, odstaw na godzinę. Następnie ułóż w brytfance, obłóż plasterkami czosnku i zalej wrzącym mlekiem. Piecz godzinę w temp. 180-200. Nie dopuść, by mleko wyparowało, stale dolewaj nowe.
Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. Wymieszaj z rodzynkami i kukurydzą. Połówki brzoskwiń napełnij żurawiną. Gotowy schab wyjmij, sos przecedź, zagotuj, zagęść mąką rozprowadzoną w małej ilości wody i ponownie zagotuj, mieszając. Dopraw solą i pieprzem. Mięso ułóż na półmisku, udekoruj natką. Podawaj z ryżem i brzoskwiniami z żurawiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 18.12.2010 00:05
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak