Sposób przygotowania

Masło utrzyj z solą czosnkową i rozmarynem. Schłódź. Schab włóż na 2 minuty do posolonego wrzątku. Wyjmij, wytnij w mięsie kieszeń. Napełniaj ją na przemian suszoną morelą i kawałkiem masła. Na koniec otwór zepnij. Mięso oprósz solą i połową kminku. Umieść w formie żaroodpornej.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, po 10 minutach zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz około 90 minut, co 20 minut podlewaj 1/2 szklanki gorącej wody. Na 10 minut przed końcem pieczenia mięso wyjmij. Konfiturę podgrzej, wymieszaj z resztą kminku. Nasmaruj mięso. Posyp płatkami migdałowymi. Lekko dopiecz.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !